Verdenspressen er på plass


Svalbard Globale frøhvelv


Svalbard globale frøhvelv: I dag åpnes endelig Svalbard Globale frøhvelv. 75 mediefolk fra hele verden sørger for at dette blir en internasjonal begivenhet. Blant de som nå er på plass i Longyearbyen er CNN, Le Figaro, Reuters, ABC News, BBC, Tokyo Broadcasting Systems, Russian TV, NTV Kenya. I tillegg til et samlet norsk pressekorps. 


Frøhvelvet har helt siden byggearbeidene startet i mai 2007kunnet nye godt av en eventyrlig medieinteresse. Det er trolig en kombinasjon av økende interesse for bevaring av biologisk mangfold/klimaspørsmål samt øygruppens unike beliggenhet, som er grunnlaget for denne interessen.


De første journalistene var på plass allerede før helgen og svært mange av dem sendte sine første historier hjem allerede lørdag og søndag, etter hvert som gjester og prominente gjester landet på Svalbard Lufthavn, Longyearbyen.


Selve åpningsseremonien blir produsert av Dinamo Story og levert i en poolløsning, som innebærer at alle de 18 tilstedeværende selskapene får en ferdig redigert multikamera TV-produksjon til disposisjon umiddelbart etter seremoniens slutt. Hele seremonien vil bli webcastet på www.frohvelv.no/www.seedvault.no fra kl 14.00. Det innebærer at alle med tilgang til internett kan følge seremonien i sin helhet.  Media har i tillegg mulighet til, via en passordbeskyttet løsning, å laste ned hele eller deler av seremonien. Mange TV-kanaler og nettaviser benytter seg av tilbudet. Det gjør også UDs utenriksstasjoner som derved gir et svært viktig bidrag i å spre det livsviktige budskapet om å ta vare på verdens matplanter som grunnlaget for å kunne mette en økende verdensbefolkning.


Du kan følge hele seremonien direkte her på
www.frohvelv.no fra kl. 14.00.


Inngangspartiet. Foto: Mari Tefre/Svalbard Global Seed Vault
Inngangspartiet til hvelvet med utsmykning av den norske kunstneren Dyveke Sanne. Foto: Mari Tefre/Svalbard Globale frøhvelv. Klikk på bildet for større format.  


Statsminister Jens Stoltenberg står for den offisielle åpningen av det fantastiske anlegget. Med seg på laget har han EU-kommisjonens president José Manuel Barroso, fredsprisvinner Wangari Maathai og FAOs generaldirektør Jacques Diouf. Viktige roller i åpningsseremonien har også Cary Fowler, direktør i Global Crop Diversity Trust og Jessica Kathle, adm.direktør i NordGen.


I sentrum for eventet står selvsagt innlegging av de aller første frøkassene. Hele seremonien gjennomføres nede i selve frøhvelvet, 130 meter inne i permafrosten. Foruten det faglige innholdet blir arrangementet krydret med norske og internasjonale artister, vakkert lysdesign og spektkulære isarrangementer. 


Seremonien, som ventes å ta ca 45 minutter, vil bli ledet av Fredrik Skavlan.


Eventet gjennomføres og produseres for webcast og TV av Dinamo Story. 


Svalbard Globale frøhvelv: I dag åpnes endelig Svalbard Globale frøhvelv. 75 mediefolk fra hele verden sørger for at dette blir en internasjonal begivenhet.


View the original article here

Dette innlegget ble publisert i Svalbard globale frøhvelv og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.