Spis farger

Spis farger

Den som fortalte deg å spise grønnsaker fordi de var gode har ikke fortalte deg hele historien. En flott ting med hagearbeid med heirloom er at du ikke er begrenset til standard matbutikk variasjon. Med en grønnsakshage du kan ha salater med lilla gulrøtter, flekkete salat, svarte tomater, gule rødbeter og rød salat.

Men fargen er ikke bare for flott utseende, det er en indikator på ulike næringsstoffer i maten. Det er på tide å begynne å tenke på farge på grønnsaker i form av ernæringsmessig helse:

Blå og lilla grønnsaker inneholder fytokjemikalier som bidrar til å redusere risikoen for enkelte krefttyper og er gode for urinveiene, hukommelse og sunn aldring.

Grønne grønnsaker bidrar til å fremme sterke bein og tenner og kan redusere risikoen for enkelte typer kreft.

Hvite grønnsaker, som inkluderer brune, er kjent for phytochemical allicin, finnes særlig i løk familien og hjelper mot hjertesykdommer, lavere risiko for enkelte krefttyper og hjelper kolesterolnivået. Hvitløk og løk er de øverste elementene i den hvite / allicin produserende listen.

Gul og Orange grønnsaker har Vitamin C og fytokjemikalier, karotenoider og bioflavonoider. Dette er gunstig for hjerte og syn, et sunt immunsystem og gir en lavere risiko for enkelte krefttyper.

Røde grønnsaker har fytokjemikalier som fremmer hjerte og urinveiene, hukommelsen og en gir en lavere risiko for enkelte krefttyper.

Det er enda flere ernæringsmessige fordelene ved å spise disse “fargene” hvis du dyrker de i hagen din.
Digger’s Club i Australia har funnet:
“pigmentene som plantene utvikler for å beskytte sine vev fra de skadelige effektene av sollys eller skadedyrangrep inneholder de beskyttende anti-oksidanter vi trenger. Skrell bort skallet og 90% av beskyttelse er tapt. ” Kommersielt dyrket frukt plukket før modning har lavere anti-oksidanter enn frukt modnet i hagen din. ”

NEDENFOR: Gulrøtter i forskjellige farger og næringsstoffer

gulrøtter i forskjellige farger

gulrøtter i forskjellige farger

NEDENFOR: rødbeter

rødbeter i forskjellige farger

rødbeter i forskjellige farger

Dette innlegget ble publisert i Nyheter om frø og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.